Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето какво причинява флуорираната вода!

Флуорът в питейната вода може да причини депресии и наднормени килограми. Това твърдят учени от университета в Кент, Великобритания.

water-drink2Изследователите са призовали британските власти да разпоредят отказ от практиката питейната вода да се флуорира. Така може да се провокират депресии и трупане на наднормени килограми, описват от medikforum.ru. 98% от общопрактикуващите лекари на Острова са признали, че флуорирането на водата има връзка със случаите на хипотиреоза, т.е. отслабени функции на щитовидната жлеза. Най-много подобни случаи има в районите, където съдържанието на флуор в питейната вода е най-високо. На практика това означава, че десетки хиляди хора страдат от проблеми с щитовидната жлеза и развиват психически заболявания и отклонения в метаболизма, без да осъзнават каква е истинската причина за това.

Преди година държавната организация за здравеопазване Public Health England публикува отчет, в който използването на флуора е обявено за безопасен и ефективен начин за подобряване хигиената на устната кухина. Новото изследване обаче разкрива, че хората, които потребяват най-много флуор с водата, развиват с 30% по-често хипотиреоза.
В Англия около 10% от населението, т.е. 6 милиона души живеят в области, където съдържанието на флуор във водата е един милиграм на литър. Именно в тези райони са концентрирани и най-многото случаи с хипотиреоза. Оказва се, че пределно безопасното съдържание на флуор във водата е 0.3 мг на литър.

Флуорът е естествена минерална съставка във водата; съдържа се и в някои продукти и напитки като рибата и чая. Той съдейства за съхраняването на зъбния емайл и го прави по-устойчив на бактериални въздействия. Но в същото време флуорът потиска усвояването на йод, който е абсолютно необходим за нормалното функциониране на щитовидната жлеза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *