ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СИРАКОЛ / SIRAKOL

Съдържа sulfagaicol, захароза, етанол, аромати, оцветител карамел, вода

Предназначение

siracolСИРАКОЛ е сироп с противовъзпалително действие, успешно прилаган при остри и хронични заболявания на дихателната система. Приемът му втечнява бронхиалните секрети и подпомага освобождаването от тях. Прилагането на по-големи лечебни дози ограничава образуването на секрети и съдейства за изсушаване и оздравяване на лигавиците. Сиропът е предназначен за краткотрайно лечение.

Как се приема

СИРАКОЛ се прилага в продължение на не повече от 4-5 дни; удължаването на терапията може да стане само по лекарско указание.

Деца над 14 години и възрастни приемат по 15 мл (три мерителни чашки) два-три пъти дневно; дозата за деца на възраст 6-14 години е 5 мл или една мерителна чашка два-три пъти дневно.

Не увеличавайте дозировката! Предозирането може да причини мускулна слабост, гадене или повръщане, смущения в дишането и сърдечно-съдовата дейност. При описаните симптоми трябва да се причини повръщане и да се потърси лекарска помощ. Наложителна е стомашна промивка.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на СИРАКОЛ обикновено е без смущения, но в някои случаи са възможни неприятни или опасни странични ефекти. Най-често е съобщавано за стомашен дискомфорт, гадене и повръщане. Има единични оплаквания от парене в гърлото и стомаха.

Регистрирани са също сигнали за разстройства на съня или сънливост, замайване, нервност и безпокойство. Приемът на по-високи дози може да причини колапс, предхождан от смущения в сърдечната дейност и/или мускулна слабост.
Всяко отклонение, което може да бъде свързано с приема на СИРАКОЛ сироп, трябва да бъде обсъдено с лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този сироп не се препоръчва при алергия към активната съставка или към някое от помощните вещества.

СИРАКОЛ не е подходящ за лечение на деца на възраст под 6 години.

Не прилагайте при белодробен оток или храчки с кървене.

СИРАКОЛ сироп не се употребява при бременност или кърмене.

При лечение с този сироп не бива да се шофира или да се работи с тежки машини и опасни инструменти: продуктът може да причини замайване или забавяне на рефлексите. Продуктът съдържа алкохол.

Не използвайте при диабет!

СИРАКОЛ следва да се прилага с повишено внимание и под лекарски контрол при потребители с язва, чернодробни смущения, епилепсия или от алкохолици.

Взаимодействие с други медикаменти

СИРАКОЛ може да се използва в комплексна терапия с антибиотици, антипиретици, химиотерапевтици и витамини.

Паралелната употреба с медикаменти за контрол върху високото артериално налягане може да усили ефекта им.

СИРАКОЛ не може да се използва паралелно с антидепресанти; не бива да се започва терапия с този сироп, ако не са минали 14 дни от лечението с МАО-инхибитори.

_________

Усреднена цена в аптеките – 5.50 лв за разфасовка от 140 мл

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *