ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Колко е важна една минута ходене пеш на ден

Една минута ходене пеш дневно намалява риска от сърдечни пристъпи и инсулти. Това е изводът от изследване, проведено в Държавния университет във Флорида.

sportЗа изследването са били ангажирани 1000 доброволци от третата възраст, разкриват от meddaily.ru. Активните доброволци, които всеки ден правели физически упражнения и се хранели здравословно, имали стабилен живот без болести. Този начин на живот стабилизирал артериалното им налягане и холестериновите стойности. Обслужването и грижата за дома и градината увеличавали продължителността на живота им. Според учените животът на тези хора показвал, че е важно да съхраниш физическата си активност през целия ден, без претоварване – вместо да работиш усилено и веднага след това “да превключиш” на почивка.

Ако хората започнат по-малко да прекарват времето си в седнало положение, здравето на сърдечно-съдовата им система веднага ще се подобри. Британските лекари например препоръчват интензивни физически натоварвания от порядъка на 75 минути или умерени – до 150 минути, в рамките на седмица. Всеки трима от четирима британци обаче не са в състояние да постигнат подобно натоварване! За възрастните хора активността е особено важна. Не случайно специалистите препоръчват повече движение, включително баналното ходене пеш и разходки, а не седене с часове пред телевизора. Движението е живот: тази максима никак не е случайна.

Не е за вярване, че здравето зависи от такова малко усилие!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *