ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се лекуваме с точните храни

Лекарствата не са единственият начин да преодолеем различни болести или поне да ги контролираме.

hraПонякога храненето е най-добрата терапия, ако е с точните продукти, коментират от medikforum.ru. Така например авокадото успешно смъква холестерина. То съдържа мононенаситена, добра мазнина. Редовното похапване на авокадо намалява риска от инсулт и инфаркт.

Мазните риби са подходящи при артрит. Ревматоидният артрит е характерен с възпаления, отоци и скованост на ставите – това може да се види при немалко хора над 50-те. Рискът да се развие ревматоиден артрит намалява, ако веднъж седмично се хапва порция мазна риба.

Ако страдате от повишено артериално налягане, в диетата ви трябва да се включи сок от червено цвекло. Учени от Лондонския университет са открили, че високото ниво на нитрати в този сок отпуска кръвоносните съдове и подобрява тяхната пропускливост – а това намалява кръвното налягане.

И бадемите са добро средство срещу хипертония заедно със сока от цвекло. Бадемите са източник на протеини и добри мазнини при най-малко калории в сравнение с други ядки. В британския Aston University в Бирмингам е установено експериментално, че 50 грама бадеми на ден намаляват артериалното налягане и подобряват кръвообращението. Така намалява и рискът от сърдечни болести.

Учени от Харвардското медицинско училище установиха, че горещият шоколад с високо съдържание на флаванол подобрява паметтта и мозъчната дейност на хора над 60 години. Качествена промяна се получава, ако 30 последователни дни се изпива по една стандартна чаша горещ шоколад.

За диабетиците пък се препоръчва познатата овесена каша. Тя е богат източник на фибри и позволява успешен контрол върху кръвната захар. Овесените зърна имат много магнезий и именно с негова помощ кръвната захар може да е под контрол.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *