ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Така се прави компрес от карамфил за облекчаване на зъбобол

Зъбобол – това е ужасно нещо, което задължително ви изпраща на зъболекар. За съжаление болката в зъба има неприятния навик да се появява през нощта (благодарение на промените в кръвния поток), а по това време зъболекарските кабинети са затворени.

zabobol
зъбобол

За съжаление болката в зъба има неприятния навик да се появява през нощта (благодарение на промените в кръвния поток), а по това време зъболекарските кабинети са затворени. И тук на помощ идва карамфилът, който е невероятен (и евтин) домашен лек за зъбобол. Дълго преди да имаме зъболечението, което имаме днес, зъболекарите са използвали пръчиците на карамфила, за да помогнат против зъбобола. Защо? Ами те съдържат евгенол, мощно обезболяващо и антисептично вещество, което спира болката и унищожава микробите. Евгенолът остава популярен и ефективен дори и сега и все още се използва от зъболекарите, но в пречистената форма на етеричното му масло.

Има три форми на карамфила, които можете да използвате против зъбобол: на прах, цели зърна или карамфилово масло. Според нас компресът от карамфилово масло работи най-добре.

Прах

Това е нещо, което много хора имат в кухнята си. Първо, изплакнете устата си с топла солена вода и измийте ръцете си. Вземете една щипка от праха и я поставете между венеца и бузата си, където ви боли. Ще започнете да отделяте повече слюнка, но изчакайте поне 3 минути, за да отшуми болката.

Зърна

Изплакнете устата си с топла солена вода. Вземете 2 или 3 зърна и ги поставете в устата си по-близо до областта на болката, колкото е възможно, и изчакайте няколко минути, докато не започнат да омекват. След това ги дъвчете, за да се освободят повече от маслата.

Компрес от карамфилово масло

Може би най-ефективният начин, който действа бързо против зъбобола. Естествено трябва да имате винаги подръка карамфилово етерично масло, памук, зехтин.

Инструкции

Изплакнете устата си с топла солена вода.

Смесете няколко капки карамфилово етерично масло с ½ чаена лъжичка зехтин. Старателно напоете памук с тази смес и след това го поставете нежно в зъба или венеца.

Имайте предвид, че това е просто решение, за да се отървете от болката само за момента. Зъбът пак ще продължава да боли, докато не го излекувате или извадите. Така че пригответе си съответната сума и отивайте на зъболекар.

 

 

Дъвчете зърно карамфил срещу лош дъх!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *