Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои болести побеждава нарът

Учени от Оксфорд потвърдиха квалификацията на екзотичния нар като уникален суперпродукт.

nar(3)В името на това обобшение научен екип е анализирал 194 изследвания за ползата от различни плодове, описват от medaily.ru по информация от Zee News. Нарът е истински суперпродукт – той се бори успешно с диабета от втори тип, рака на простатата, рака на дебелото черво, тонизира и подобрява постиженията на водещи спортисти.

През миналата година на нара са били посветени повече изследвания отколкото за всеки друг плод. Има доказателства, че соковете и екстрактите от нар са в състояние да провеждат успешна профилактика и да укрепват здравето.
Всъщност целебните свойства на нара са известни още от древността. Нарът е богат на антиоксиданти и други фитохимични компоненти с положително въздействие върху човешкото здраве. Този уникален плод е особено важен за сърцето заради наличието на танини и полифеноли. Въпросните съединения намаляват кръвното налягане и редуцират стойностите на лошия холестерин. Семките на нара съдържат малко калории, затова пък са съкровищница от фибри и витамини. Продукти с подобен състав са важни и с качествата си да подпомагат програми за редукция на теглото.

Полезна е дори кората от нар, от която се правят бързо действащи отвари срещу разстройство и диария. Достатъчно е да варите 10 минути супена лъжица суха нарова кора в половин литър вода. Отварата се прецежда и от нея се пие по една винена чаша 3-4 пъти дневно преди хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *