ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои болести побеждава нарът

Учени от Оксфорд потвърдиха квалификацията на екзотичния нар като уникален суперпродукт.

nar(3)В името на това обобшение научен екип е анализирал 194 изследвания за ползата от различни плодове, описват от medaily.ru по информация от Zee News. Нарът е истински суперпродукт – той се бори успешно с диабета от втори тип, рака на простатата, рака на дебелото черво, тонизира и подобрява постиженията на водещи спортисти.

През миналата година на нара са били посветени повече изследвания отколкото за всеки друг плод. Има доказателства, че соковете и екстрактите от нар са в състояние да провеждат успешна профилактика и да укрепват здравето.
Всъщност целебните свойства на нара са известни още от древността. Нарът е богат на антиоксиданти и други фитохимични компоненти с положително въздействие върху човешкото здраве. Този уникален плод е особено важен за сърцето заради наличието на танини и полифеноли. Въпросните съединения намаляват кръвното налягане и редуцират стойностите на лошия холестерин. Семките на нара съдържат малко калории, затова пък са съкровищница от фибри и витамини. Продукти с подобен състав са важни и с качествата си да подпомагат програми за редукция на теглото.

Полезна е дори кората от нар, от която се правят бързо действащи отвари срещу разстройство и диария. Достатъчно е да варите 10 минути супена лъжица суха нарова кора в половин литър вода. Отварата се прецежда и от нея се пие по една винена чаша 3-4 пъти дневно преди хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *