ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се лекува грип с джинджифил и канела

Без да отричаме значението на медицината и медикаментите, ще разкажем за няколко домашни практики при лечението на грип.

джинджифилТе са ефикасни, ако процесът се “хване” в началото, обясняват от web-zdrav.ru. В такива случаи могат да помогнат простички неща от кухненския шкаф с подправките – канела, джинджифил, карамфил. Ето как:

  • Чай от джинджифил: в чаша гореща вода сипваме четвърт чаена лъжичка джинджифил на прах, разбъркваме и пием на глътки. Можем да подсладим с мед, малиново сладко или желе от дюли – това усилва лечебния ефект. Такъв чай пием на час и половина – два.
  • Чай от канела – към него прибягваме, ако в продължение на два дни други рецепти от народната медицина не са дали положителен резултат. За канелен чай ни трябва щипка канела на чаша гореща вода. Наливаме се с тази гореща течност на час и половина, като предизвикваме по този начин обилно изпотяване.
  • Сироп от бира, жълтъци и подправки. Това е британска рецепта за лечение на грип и настинки. За нея е необходим литър светло пиво, лимон, три пресни яйца и подправките канела и карамфил. Разбиваме на пяна трите жълтъка с лъжица захар. Затопляме бирата почти до кипене, като прибавяме по половин чаена лъжичка канела и счукан карамфил. Настъргваме и кората на четвърт лимон. В разбитите жълтъци сипваме полека бирата, като разбъркваме постоянно. След това получения сироп се оставя на слаб огън за една-две минути. От сиропа се пие на бавни глътки по половин чаша на всеки два часа. Преди прием затопляме почти до горещо.
  • При грип и простуда помага също настойката от алое. Прави се така: в бутилка с широко гърло се насипват до 2/3 измити и нарязани листа от алое. Засипваме ги със захар и закриваме гърлото на бутилката с марля. Оставяме на хладно за три дни. След това допълваме догоре с водка и отново оставяме за три дни. Прецеждаме и от получения билков сироп пием три пъти на ден по една супена лъжица преди хранене. Става и за деца – там дозата се мери с чаена лъжичка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *