Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ГЕЛОМИРТОЛ / GELOMYRTOL

Съдържа стандартизиран миртол – комплекс от етерични масла, триглицериди, желатин, глицерол, сорбитол, солна киселина, хипромелоза, ацетат сукцинат, триетил цитрат, натриев лаурил сулфат, талк, декстрин, амониев глициризат

Предназначение

geloПродуктът ГЕЛОМИРТОЛ е предназначен за лечение на остри и хронични бронхити и синузити. Активната действаща съставка разчита на ефекта от етеричните масла, които действат противовъзпалително, съдействат за спадане отока на лигавиците, подпомагат отхрачването и отпушването на синусните канали. Втечняват секретите и облекчават състоянията с кашлица.

Как се приема

ГЕЛОМИРТОЛ е продукт, приготвен в меки стомашно устойчиви капсули. Те се поглъщат цели половин час преди хранене, с чаша хладка вода.

При остри състояния възрастни и деца над 10 години трябва да приемат по 2 капсули 4-5 пъти дневно. При хронични приемът е три пъти по две капсули. Тази дозировка може да се приема продължително време като поддържаща терапия.

Деца на възраст 4-10 години могат да приемат при остри състояния 4-5 пъти по една капсула, а при хронични – 3х1. Последните капсули за деня се приемат вечер преди лягане, за да се осигури спокоен сън.

Предозирането не постига по-бърз ефект. Въпреки, че активното вещество е от растителен произход, увеличаването на приема може да причини негативни последици. При неволно предозиране потърсете медицинска помощ – обикновено се прилага стомашна промивка с 5-процентен разтвор от натриев бикарбонат и кислородна маска.

Възможни нежелани ефекти

Негативните странични ефекти при лечението с ГЕЛОМИРТОЛ са изолирани, но е възможно да се получат.

Съобщавано е за алергични реакции – обрив, отоци по лицето, затруднения в дишането. При такива прояви приемът на медикамента се прекратява и се прави консултация с лекар.

Друга група прояви са свързани с дразнения на стомашно-чревния тракт: гадене, болки в стомаха, подуване, диария.

При чернодробни или жлъчни проблеми се допуска обостряне на състоянието.

Кога НЕ БИВА да се приема

Продуктът не бива да се предлага при известна алергия към някой от компонентите.

Не е подходящ за деца на възраст под 4 години.

Бременни и кърмачки могат по изключение да приемат продукта само след лекарска преценка за целесъобразността на подобно лечение.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни лекарствени взаимодейсвия на ГЕЛОМИРТОЛ с негативни последици за потребителя.

_

Усреднена цена в аптеките – 7.50 лв за опаковка от 20 капсули х 120 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *