ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето какво ще ви се случи, ако не закусвате!

Хората, които пропускат закуската три пъти в седмицата – два пъти по-често поглъщат през деня повече от необходимите калории.

zakПорционът на такива хора добавя към дневната норма допълнително 252 калории, информират от meddaily.ru. Когато се откаже от закуска, един човек все пак огладнява и му се иска да похапне нещо преди обяда. Ако го дочака гладен, той непременно ще бърза да засити глада си и ще поеме повече храна от нормалното. Ако това му се случва редовно и той не се старае да изгори допълнителните калории – чрез спорт, физическо натоварване от друг тип, ходене пеша – за година такъв човек може неусетно да прибави към килограмите си още 12.

Британско изследване е проучило навиците на 2000 противници на закуската. Оказало се, че тези хора постоянно през деня си дояждат с чипс, шоколад и бисквитки. Всеки десети от доброволците не закусвал изобщо, а 37% пропускали закуската само в работните дни.

45% от анкетираните доброволци си признали, че гладът започва да ги мъчи в часовете преди обяда. 30% чувствали умора и недостиг на сили в дните без закуска, а 14% ставали особено раздразнителни, ако не закусят..
Защо не закусвате? На този въпрос 30% отговорили, че не са гладни толкова рано или че предпочитат да поспят няколко минути повече (23%). 12% се оказвали твърде заети, за да мислят за закуска, а 12% просто забравяли за нея.

Отказът от закуска определя и вида на храните, които човек предпочита да изяде през деня. Ако не е закусил, в 27% от случаите му се иска шоколадова вафла и газирано. Ако обаче е закусил, желанието да хапне сладко намалява до 13% от случаите. Пропуснатата закуска смъква стойностите на кръвната захар и тягата към сладкото е обяснима.

Организмът си иска своето и го предпочита във форма, която е най-бърза за усвояване – но и достатъчно вредна.
Сега помислете дали е разумно да пропускате закуската. Дали да започнете деня на празен стомах – или да хапнете нещо леко вкъщи или на път за работното място!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *