ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хапчетата антибебе провокират мозъчен рак

Приемът на контрацептиви, съдържащи женски хормони, може да провокира рак на главния мозък.

Lechenie-gliom-890x395Опасността от глиоми – вид мозъчни тумори, нараства двойно при петгодишен прием, твърдят учени от Odense University Hospital и University of Southern Denmark в Дания. Въздействието на прогестероновите таблетки антибебе застрашава здравето и живота на всеки пет от 100 000 жени. Изводите са направени след наблюдения върху контрацептивните методи при 300 жени с този тип рак на мозъка, в сравнение с контрацепцията в контролна група.
Хормоналните контрацептиви във вид на таблетки, пластири, инжекции и импланти съдържат женски хормони – това е известно на дамите от различна възраст по цял свят. Тези препарати включват естествената контрацепция на организма. Тя се активира по време на бременност за предотвратяване на зачеването, след като дадена жена вече носи плод в утробата си.

Науката все още не е наясно кое точно причинява глиомите и другите мозъчни тумори, отбелязват от medikforum.ru. Съществува обаче хипотеза за връзката между тези заболявания и употребата на хормонални контрацептиви. Статистиката от датското изследване е категорична, че приемът на такива таблетки в продължение на пет години увеличава риска от мозъчен тумор 2.4 пъти.

Това не означава все пак, че останалите жени са предпазени изобщо от подобна опасност. Тя е реална и при тях, но в много по-слаба степен. Изследването и научните заключения са публикувани в научното издание British Journal of Clinical Pharmacology.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *