ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Още рецепти от народната медицина против алергия

Научете още безвредни начини за лечение на вас или вашите деца.

Част 1

 

Ето още една народна рецепта. Вземете 4 яйца, измийте ги добре и ги сварете десет минути. Отделете черупката, изчистете от ципата и оставете добре да изсъхне. След това я счукайте на пудра. От тази пудра давайте на детето. Народното средство е напълно безвредно за децата и се приема до пълно излекуване.  За деца на възраст под 6 месеца давате малко прах на върха на ножа, ако бебето е около една година – 2 порции, за година и половина – 3 порции, и т.н. Това лечение може да се прилага дълго време.

Ако бебето има атопичен дерматит (екзема) къпете го във вода с морска сол – на 10 литра вода се слага 1 супена лъжица счукана морска сол и се бърка до пълно разтваряне. Също можете да ползвате лайка и други нежни билки.

Друго, доказано през годините средство за лечение на алергии при деца, е чай от листа на ягода. Изсушените листа се заливат с вряща вода и се варят 10 минути. След това разтворът се оставя да изстине, прецежда се и се дава на детето 3 пъти на ден по една супена лъжица. Това е за деца над 2 години.

Ако се лекувате от алергия, трябва да изключите от храната си мазнините. Народните лечители смятат, че те забавят процеса на прочистване на организма и забавят изхвърлянето на алергените от организма.

За лечение на кожни екземи помагат корените от глухарче и репей. Изсушените корени се смилат и смесват на равни части. След това в съд се сипват 3 чаши вода (3х250=750 мл), в които се слагат две супени лъжици от сместа да киснат 12 часа, например през нощта. На другата сутрин разтворът се вари 10 минути, като се разбърква. Оставя се да се охлади и се прецежда. Пийте по половин чаша преди хранене три пъти на ден и преди лягане – общо 4 пъти за деня. Приготвяйте настойката всеки ден и приемайте най-малко един месец или до пълно изчистване на екземата.

 

 

Студовата алергия може да докара ранни бръчки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *