ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Седем най-вредни за кожата храни

Британският дерматолог Карън Фишер състави меню, всички блюда в което причиняват локални възпаления, акне и бръчки.

111Изненадващо в менюто влизат някои плодове, готовите закуски, десерти, деликатеси и подсладени напитки, информират от medikforum.ru. Според д-р Фишер един от най-вредните продукти за кожата са оризовите пуканки. Те уплътняват съединителната тъкан и пресушават кожата. Сухата кожа е много податлива на възрастовите промени, в частност на сбръчкване.

Ранни бръчки застрашават и онези, които си падат по сладките коктейли и ликьори. И това е само един от проблемите, тормозещи любителите на сладкия алкохол: трябва да се прибавят също почервеняването на кожата, появата на псориазис и на тъмни кръгове под очите.

Възпалението, появата на гнойни пъпки и акне могат да са последица от увлечението по сирена с плесен. Тези продукти съдържат висок процент мастни киселини омега-6, които причиняват кожните раздразнения. Причина за акне могат да са и обезмаслените йогурти, ако се похапват прекалено често и ако съдържат зърнени добавки. Подобни ефекти може да има също от закуските тип мюсли заради високото съдържание на захар в тях.
И месото може да предизвика обриви и възпалителни процеси в кожата. То повишава тестостероновите стойности и от това порите се задръстват с мазнини, а по кожата се появяват червени петна.

Проблеми може да последват и от пристрастията към дини и фурми. Тези сладки плодове са в състояние да предизвикат хормонален дисбаланс, а това също означава запушени пори и инфекции.

Споменатите продукти не бива да се изключват от менюто, тъй като всеки от тях има своите ползи. Внимателно с количествата им все пак: такова предупреждение отправят специалистите към онези хора, които искат да запазят задълго здрава и млада кожата си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *