Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има ли рецепта за вечна младост?

Хората винаги са мечтаели за красота, младост и безсмъртие

младост И всеки народ е имал свои рецепти за подмладяване. В преследване на изплъзващата се младост влизали в употреба всякакви средства. Приказките също отразяват вярванията и събитията от отминали епохи.

След откриването на Америка в Европа плъзва слух, че край новия континент се намира остров Бимини, където има извор е вълшебна вода, която подмладява. И макар че Бимини действително съществува – това е остров в района на Бахамския архипелаг, изворите му не връщат времето назад. В това се убедил испанският конкистадор Хуан Понсе де Леон, който се къпел и пиел вода от всички новооткрити реки, ручеи и извори в описваната местност, но без резултат. Накрая неговият помощник Аламинос бил принуден да съобщи, че Бимини е открит, но на него няма вълшебен извор.

Във Франция били популярни терпентиновите вани. По рецепта на френския учен от XIX век Броун-Секар те били прилагани при болести на ставите.

Често в преследване на красотата и младостта жените жертвали собственото си здраве – деформирали ребрата и гръдния си кош с корсети, използвали червило и пудра с токсичен антимон, капели си в очите, което водело до влошаване на зрението. Изобщо, издевателствали над себе си по всякакъв начин. И днес заради красотата хората използ беладона ват пресаждане на стволови клетки (макар че това може да стане причина за онкологични заболявания), довеждат се до анорексия и вършват безброй други безумства.

А рецептата на вечната младост продължава да остава загадка и следователно най-интересното ни предстои.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *