Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От главоболие ще се избавите, ако тези лесни рецепти веднага направите!

Едва ли има човек, който да не е изпитвал мъчително главоболие

главоболие То може да се изрази във фиксирана пулсираща, стягаща или тъпа болка, както и в цялостно усещане за тежест. Причините често са напрежение, стрес, преумора. За да преодолеят неразположението, мнозина прибягват до аналгетици. Ако хапчетата се пият редовно, организмът привиква към тях и те престават да действат. Освен това има риск да се развие т.нар. медикаментозно главоболие, причинено от продължителна употреба на обезболяващи.

Има домашни начини да се избавите от главоболието, без да пиете лекарства.

Билкови чайове. Ще туширате болката с чаша чай, приготвен от корен джинджифил. Напитката блокира простагландините, които причиняват възпаленията. Пригответе я, като варите 30 мин. 2 сл. прясно настърган корен в 2 ч.ч. вода. Друг вариант е да изядете малко парче свеж джинджифилов корен. Чаят от лайка също има добър ефект при главоболие. Той съдържа съставки, които облекчават болката и същевременно отпускат напрежението. Пригответе го, като запарите пакетче чай за 10 мин. По желание подсладете с мед и изпийте бавно.

Масаж с етерично масло от мащерка или розмарин. С леки движения втрийте по 1 капка масло в слепоочията и в челото. Оставете няколко минути кожата да попие и ще усетите приятен, отпускащ ефект. Научно изследване от 2010 г. установи, че тези две масла съдържат карвакрол – субстанция, която действа подобно на широко използваните нестероидни противовъзпалителни лекарства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *