ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как са лекували астма в миналото!

В далечния XVI век архиепископ в Шотландия поканил известния италиански лекар Джироламо Кардано в страната, за да се посъветва с него как да лекува астмата си. Кардано бързо и проницателно се произнесъл. Проблемът бил в леглото и той препоръчал на свещеника да се отърве от пухените си завивки. Какъв бил резултатът? „Чудодейно“ изцеление.

След около 400 години, през 1927 г., Сторм ван Льовен създал „климатична камера“ с подобна цел в Холандия. Той доказал успешно, че състоянието на пациенти с астма се подобрява, когато се преместят от домовете си в камерата. Написал следното: „В опитите си да открием причината за пристъпите… ние използвахме всеизвестния факт, че средата на пациентите с астма по правило е от изключителна важност за определянето честотата и интензивността на пристъпите.“

astma

Кардано и Ван Льовен са стигнали до универсални истини, които и до днес не са се променили – ако търсите облекчение от алергия или астма, трябва да се отървете от причинителите им в дома си.

Може да не ви се струва логично, но затворените пространства често са по-вредни за тези две заболявания, отколкото външният свят. Домът ви, покритите с плат мебели и възглавниците, килимите или мокетите, херметическите прозорци и топлите, влажни помещения – всичко прилича на минно поле, осеяно с алергени. Според проучвания замърсяването на въздуха в затворените помещения може да е до 10 пъти повече от това навън и влияе много по-интензивно на организма, защото човек прекарва над 80% от времето си на закрито – в дома или на работа. И понеже вдишваме по около 22 000 пъти дневно, просто си представете какво постъпва в белите дробове!

Но да изясним нещата – хората рядко проявяват чувствителност към материалите, с които е построена сградата – тухли, бетон, желязо, дърво и т. н. Чувствителност към различни химикали причиняват мебелите от МДФ, килимите, мокетите, боите и третираното дърво.

А над всичко стоят микроскопичните частици, които се развиват и събират в домовете и провокират алергии и астматични пристъпи.

Тези нежелани „наематели“ се срещат под няколко форми. Най-преобладаващите домашни алергени са прахът и неговите компоненти (предимно екскременти на акари), животински косми и пърхот, гъби и плесени, въпреки че се увеличава броят на доказателствата и за ролята на носените по въздуха химични алергени.

Независимо от това, че съвестното почистване и премахването на причинителите на алергии е огромно значение дори ако в атмосферата има следи от дим,ако някой пуши в дома ви, го помолете да го прави навън. Защото тютюнопушенето не само уврежда дробовете на пушачите, но и пасивното пушене е също толкова вредно за човека, страдащ от астма или алергия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *