Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как черната боровинка помага на зрението?

Боровинката е храст, който има над 400 вида.

bilberryУ нас се срещат четири от диворастящите храсти – черна боровинка (Vaccinium myrtillus), синя боровинка (Vaccinium uligonosum), червена боровинка (Vaccinium vitis idaea) и странджанска (Vaccinium raerctostaphylos).

Тези дребни плодчета са уникален дар от природата за преуморените ни очи особено след като сме седяли цял ден пред монитора.

Изследователите смятат, че черната боровинка може да подобри ретиналните лезии повредени от диабетна или хипертонична ретинопатия. Други предполагат, че боровинката може да помогне за предотвратяване на нарушения, като макулна дегенерация, катаракта, глаукома и всички заболявания, които се получават с напредване на възрастта ограби.

Освен това се смята, че черната боровинка може да ви помогне да виждате по-добре през нощта. В една малко френско изследване 14 ръководители на полети казват, че виждат по-добре през нощта след като са приемали екстракт от черна боровинка за около 15 дни.

Боровинките и къпините получават дълбокия си тъмносин цвят от антоцианините, които се съдържат в тях. Това са мощни антиоксиданти, които защитават клетките от кислородните молекули, наречени свободни радикали, които са опустошителни за цялото тяло. По-специално, антоцианините могат да подобрят зрението чрез предпазване на капилярите в задната част на окото от макулна дегенерация и лещата от замъгляване – катаракта.

Изсушените плодове се използват в Европа за лечение на диария, защото те съдържат танини – горчиви вещества, които намаляват възпалението на тъканите; и пектин – разтворими фибри, които подобряват работата на храносмилателната система и успокояват червата.

Безопасност

Не са докладвани никакви токсични ефекти от черните боровинки, но лекарите предупреждават, че биха могли да се получат кръвни съсиреци, така че не ги използвайте, ако вече приемате лекарства за разреждане на кръвта. Не забравяйте също, че увредено зрение или друго заболяване на очите от всякакъв вид е сериозно състояние и трябва да се обсъди с медицински специалист.  Също така не трябва да превишавате дозата, указана в листовката към продукта.

ЧЕРНА БОРОВИНКА – за здрави очи и силно зрение!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *