Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ароматерапия при грип и настинка

Повечето етерични масла имат някои антивирусни свойства, но някои от тях са много по-добри в лечението на вируси! 

Опитайте се да започнете да използвате масла, веднага след като симптомите започнат – това е по-лесно да се направи веднага след като усетите, че се разболявате. В действителност, използвайки ги като превенцията е може би най-добрият начин на действие!

Използването на етерични масла помага за намаляване на способността на вируса да се възпроизвежда.

Не само това, а и антивирусните етерични масла подобряват самочувствието и положителната емоционалност и това може да доведе до по-бързо изцеление!

Настинки и грип

Много по-лесно е да се предотврати настинка или грип, ако ги забележите рано – започнете да се лекувате толкова бързо, колкото можете със следните етерични масла:

Лимон, канела, риган, черен пипер , джинджифил, мента, риган, мащерка, копър, босилек , карамфил, чаено дърво, розмарин, черен кимион, лавандула и тамян – всички са от полза при симптоми на грип и простуда. Прилагайте ги като сложите няколко капки в гореща вода и правите инхалация или ги поставете на памучни тампони в стаята, в която спите. Освен това намажете няколко капки на китките на ръцете и по една капка зад ушите.

При температура е да се потърси медицинска помощ. Ако сти сигурни, че ще се справите сами вземете етерични масла и ги прилагайте като наръсите няколко капки върху мека кърпа и правите студен компрес на главата си. Освен това сложете да ври вода и капнете капки в нея, като вдишвате от парата внимателно да не се опарите.

Ползвайте масла от: бергамот, черен пипер, лавандула, мента, евкалипт, джинджифил, лимон, маточина, лайка, чаено дърво, сандалово дърво и розмарин.

Внимание: Да не се използват за масаж на тялото, когато имате треска.

Респираторни проблеми

Етеричните масла от евкалипт, чаено дърво и исоп може да бъдат от полза. Най-добре да се прилагат чрез масаж с ароматерапия или да се използват в дифузьор в стаята.

 

 

 

Билки във ваната! Ето нашето предложение!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *