Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Подтискането на кихавицата може да бъде опасно

При кихане 40 000 частици излизат от носа и устата с около 150 км в час

кихане Рефлексът може да бъде провокиран от прашинки – те дразнят нерв в носната лигавица, който изпраща сигнал в мозъка. Кихането е реакция на организма, изпълняваща важна функция. Чрез него дихателните пътища се освобождават от замърсители, които иначе биха заседнали в тях. Особено често кихаме при настинка или алергия. Тогава лигавицата е раздразнена и реагира с повишена чувствителност. Има и други причини, провокиращи този рефлекс, но техният механизъм не е добре проучен.

Потискането на кихавицата може да бъде опасно. Когато запушите ноздрите и затворите устата, налягането в устната кухина за кратко време силно се увеличава. Това крие рискове. Например има случаи на оглушаване. Ако сте на обществено място и искате да си спестите кихането, опитайте по безопасен начин да се разминете с него – притиснете езика към небцето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *