Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тест за деменция – 20 секунди на един крак

Учени от Киото обявиха теорията си, че ако човек не може да стои на един крак в продължение на 20 секунди – това е знак за повишен риск от деменция. Такава неспособност е свързана според японските учени с т.н. тих инсулт или микрокръвоизливи в главния мозък.

testТестът с балансирането на един крак показва дали човекът в бъдеще е застрашен да развие деменция или да стане жертва на инсулт, обясняват от medikforum.ru. Неспособността да се изпълни това упражнение означава, че човекът е претърпял микроинсулт, който не е бил забелязан нито от самия него, нито от лекарите му.

Такива увреждания са твърде незначителни, за да демонстрират характерните симптоми. Въпреки това те са факт и са в състояние да влияят негативно върху качеството на мозъчната дейност. Със сигурност според японските учени са фактор, който увеличава риска от пълноценен инсулт и деменция.

От екипа декларират, че стоенето на един крак може да се използва като достъпен диагностичен инструмент, важен за определянето на мозъчното здраве. Ако един човек в момента е напълно здрав, но не може да изпълни теста – въпреки, че не е преживял микроинсулт – все пак той трябва да бъде предупреден за опасността, в която се намира. На такъв човек трябва да се препоръча профилактика, която да намали риска от мозъчни заболявания и отслабване на когнитивните функции.

Всички данни за изследването в Кобе се основават на подробни наблюдения и тестове с 841 жени и 546 мъже на средна възраст 67 години. Разбира се, доброволците трябвало да изпълнят и теста на един крак. Първоначално задачата им била да запазят равновесието си в това положение за една минута.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *