Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Променете хранителните си навици!

Можете да бъдете здрави и без наднормено тегло само чрез няколко лесни промени в хранителните навици. Ето ги!

  • hraneneИзбягвайте YoYo диети.
  • Яжте голямо разнообразие от храни от всички хранителни групи. Уверете се, че ядете от следните групи храни всеки ден – пълнозърнест хляб и зърнени храни, зеленчуци, плодове, мляко и млечни продукти, месо, риба или бобови растения и избирайте храни с ниско съдържание на мазнини.
  • Увеличете плодовете и зеленчуците, особено зеленчуци, тъй като повечето от тях са с ниско съдържание на калории и съдържат фибри, което помага да се чувствате сити.
  • Намалете приема на храни, които са с високо съдържание на добавени мазнини, захар и сол. Много рядко си позволявайте безалкохолни напитки и захарни изделия. Повечето възрастни трябва да ядат храни-боклуци най-много веднъж в месеца, а ако сте с наднормено тегло или водите заседнал живот – въобще не трябва да ядете преработени храни.
  • Опитайте се да балансирате нормално хранене с допълнителни упражнения. Колкото повече енергия изгаряте, толкова повече можете да си позволите да хапвате. Не забравяйте, че трябва да сте се запознали с вашите хранителни нужди и да избирате от здравословните хранителни групи, според съветите на диетолога ви.
  • Ограничете наситените мазнини и алкохола.
  • Сменете сладките напитки с вода.
  • Избягвайте употребата на храните за комфорт, като например, когато сте разстроени, ядосани или притеснени. Емоционалното хранене е много вредно. Разгледайте други здравословни начини за справяне с тези чувства.

Упражненията и физическото натоварване са важни за отслабването

Упражненията предотвратяват загубата на мускулна маса, така че е важно да се упражнявате, когато се стараете да намалите теглото си. Освен защита и изграждане на мускулите, спортуването поддържа метаболизма на най-добро ниво.

Броят на хората, които са с наднормено тегло и затлъстяване се увеличава всяка година. Това е така, защото ние водим много по-заседнал начин на живот. За повечето от нас физическа активност вече не е естествена част от нашия начин на живот, така че трябва да променим това и да включим 30 минути на ден упражнения, спортуване, фитнес.

 

Яжте истинска храна!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *