Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви хранителни добавки да приемаме за по-добро зрение?

За най-добра защита на очите си набавяйте антиоксиданти чрез храната, а не от добавки, съветват учени от медицински център „Еразмус“ в Ротердам, Холандия. Но добавките могат да бъдат и полезни в някои случаи.

Витамини от групата В
Голямо количество от витамините от тази група се губят при преработката на храната. Поради тази причина някои учени смятат, че хората, които консумират полуготови храни редовно, трябва да приемат добавки. Различни проучвания, проведени във Великобритания, сочат, че много от възрастните хора в страната страдат от липса на витамини от групата В, особено B12 и фолат. За сравнение хората, които приемат много от тях, особено фолат и рибофлавин (В2), са по-малко застрашени от катаракта.

Екстракт от гроздови семки
Гроздовите семки са богат източник на антиоксиданти – бета-каротин, витамин Е и флавоноиди. Те помагат в битката със zrenieсвободните радикали в очите, укрепват малките кръвоносни съдове (капилярите) на ретината, засилват нощното зрение и предпазват от катаракта. Някои изследвания сочат, че гроздовите семки могат да забавят макулната дегенерация и да понижават напрежението в очите при продължителна работа отблизо.

Рутин
Друг флавоноид – враг на свободните радикали, е рутинът. Той се съдържа в елдата и може да помогне при очни проблеми като катаракта и макуларна дегенерация.

Гинко билоба

Очила с дупки свалят диоптри
Очила с дупки свалят диоптри

Извличано от листата на китайската дървесна папрат, гинкото се използва отдавна в източната хомеопатична медицина. Счита се, че подобрява остротата на погледа на далечно разстояние (детайлното зрение) при хората с ВСДМ. Италианско изследване разкрива, че 40 мг гинко три пъти дневно в продължение на четири седмици подобрява и полето на зрението при някои пациенти с глаукома.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *