ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да си изберете апарат за измерване на кръвната захар

Помислете внимателно кои характеристики искате най-много, когато си избирате апарат за измерване на кръвната захар. Това е важно, защото:

 апарат за измерване на кръвната захар, висока кръвна захар, диабет, Диабет тип 2

Някои апарати изискват по-малко количество кръв от други и запаметяват повече ре­зултати. Други „говорят“ и ви ръководят при вземането на пробата и отчита­нето на резултатите. С трети можете да сваляте данните на компютъра си и те дори създават диаграми, които илюстрират контрола над глюкозата през раз­личните части от деня (ако купувате този модел, проверете дали е съвместим с домашния ви компютър). Посъветвайте се с лекаря си кои характеристики са най-важни за вас. Някои хора предпочитат изобилието от оригинални функ­ции, но от друга страна, най-вероятно широкият дисплей и лесната употреба са всичко, от което се нуждаете.

Купете апарат, който не изисква кодиране.

Тъй като тестовите ленти са различни, някои апарати изискват да въведете код, който ще откриете на опа­ковката. Той настройва апарата за съответните ленти. Други модели имат въз­можност за премахване на кода. Това е удобно, защото забравеният код е една от най-често срещаните причини за погрешни резултати.

Можете да спестите от тестови ленти.

Ако здравната каса не покрива тес­товите ленти, които използвате, можете да опитате да намалите разходите си за тях и за ланцетите, като купувате на едро. Лентите имат срок на годност, за­това не е желателно да купувате прекалено много. Например, ако измервате нивата на кръвната си захар четири пъти дневно, ще са ви необходими около 120 ленти месечно.

Съхранявайте тестовите ленти на сухо и проветриво място.

Трайност­та им може да се повлияе от горещината и влагата. Не е подходящо да ги съхра­нявате в банята.

Използвайте дневника, който придружава апарата за измерване на кръвната захар.

Единственият начин да разберете как различните храни или физическите упражнения се отразяват на нивата на кръвната ви захар е, като я измервате често и записвате резултатите. За тази цел повечето апарати са при­дружени от дневник, в аптеките също могат да ви предложат такъв. Не се огра­ничавайте само със записването на резултатите – седнете и ги прегледайте в търсене на повтарящи си тенденции. Носете със себе си дневника при всяко посещение при лекаря или диетолога. Специалистите ще ви помогнат да разтълкувате цифрите.

 

Трябва ли диабетиците да приемат антиоксиданти?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *