ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Трябва ли диабетиците да приемат антиоксиданти?

Това е добър въпрос!

 антиоксиданти, диабет, диабет тип 2, висока кръвна захар, апарат за измерване на кръвната захар

Изглежда, че диабетиците наистина се нуждаят повече от някои антиокси­данти като витамините С и Е, а и антиоксиданти-те играят роля в предпазването от усложнения вследствие на диабета.

Едно изследване сочи, че дневната добавка от витамин Е (400IU), витамин С (500 до 1000 мг), магнезий (300 до 600 мг) и цинк (30 мг) в продължение на три месеца зна­чително понижава нивата на кръвната захар. Но други проучвания са дали смесени резултати, та­ка че тези добавки носят и своите рискове. Пре­калената концентрация на магнезий в организма например може да е опасна за хора с увредена бъбречна дейност. А изследване на минерала се­лен и неговото действие при рак на кожата раз­крива, че тази добавка увеличава риска от диабет с почти 50%.

Текат още много проучвания, но засега пове­чето специалисти съветват да си набавяте анти­оксиданти от плодовете, зеленчуците и варивата, а потенциалния недостиг да попълвате с обикно­вени мултивитамини.

 

ЗЛАТНОТО ПРАВИЛО НА ДИАБЕТИКА:

Вземайте аспирин всеки ден!

Диабетиците са изложени на двойно до четворно по-голям риск от смърт вследствие на сърдечно­съдово заболяване.

И тъй като изследванията сочат, че малката дневна доза от аспирин (от 83 мг) може да пони­жи опасността от инфаркт с до 60%, се препо­ръчва диабетиците да вземат ежедневно тази малка доза, освен ако не са алергични към меди­камента. Разбира се, преди това се консултиарайте с лекаря си.

 

 

При съмнение за диабет – споделете симптомите си с лекаря

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *