ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доказано: захарта е по-опасна от солта!

Американски учени доказаха, че захарта нанася повече поражения върху здравето от солта. Добавянето на захар в преработената храна значително по-често причинява хипертония, инсулт и сърдечни заболявания.

zaharСпециалистите постоянно ни припомнят колко важно е да намалим потреблението на сол, отбелязват от medikforum.ru . Повишената консумация на сол провокира различни сърдечно-съдови заболявания. Но учените от Mid America Heart Institute установиха, че добавените в преработената храна и напитки захари са по-сериозна заплаха за здравето, отколкото солта.
Всъщност захарта по-често причинява повишено артериално налягане и провокира сърдечни заболявания и инсулт. Авторите на изследването съветват това да намери място сред препоръките за здравословно хранене.

Според статистиката на изследването консумацията на подсладени газирани напитки е причина за 180 000 смъртни случаи за година. Преди 300 години хората са използвали годишно по 1-2 килограма захар, а сега само в САЩ това потребление достига 50-75 кг на човек. Това са от 24 до 47 чаени лъжички дневно. Това е една четвърт от дневната потребност от калории. Така всъщност рискът от сърдечно-съдови заболявания при тези хора нараства три пъти в сравнение с онези, чието калорийно потребление се покрива със захари само до 10%.

Има риск и при диетите с фруктоза. Всекидневното потребление на повече от 74 г фруктоза увеличава риска от хипертония с 30%. Променя се и чувствителността към инсулин, което увеличава двойно опасността от проява на метаболитен синдром. Особено тревожно е това, че повишената консумация на захар е присъща на подрастващите – те потребяват до 16 пъти повече от пределно допустимите норми. В същото време специалистите отбелязват, че натуралната захар от плодвете не е опасна, а консумацията на тези храни е полезна и по ред други причини.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *