Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Прясното мляко е вредно. Защо?

Млякото вече не е суперхрана

МЛЯКО

Разжалва го изследване в „Бритиш медикъл джърнъл“, според което пиенето на 3 и повече чаши прясно мляко на ден вреди на здравето и съкращава живота.

Екип начело с д-р Люис Ливай е проследил здравословното състояние на общо 61 000 жени и 45 000 мъже в Англия за последните 20 г. според навиците им да пият прясно мляко. Макар да не препоръчва пълен отказ от млечните продукти, екипът прави следните изводи:

1. Няма спад в счупванията на кости при хората, които пият много мляко, въпреки че то е богато на фосфор и калций.

2. Разболява се сърцето заради високото съдържание на мазнини в прясното мляко и се вдига рискът от инфаркт. Това обаче не важи за сиренето и киселото мляко.

3. Неестествено и ненужно е възрастни хора да пият мляко. Човекът е програмиран да консумира прясно мляко само до края на детството си. След това витамините и минералите в него се доставят от други храни и няма да му липсват.

4. Прави храчки. Млякото допринася за образуването на секрети в носа и гърлото.

5.Фатална алергия. Въпреки че само 1% от възрастните хора са алергични към прясното мляко, пиенето му за някои може да се окаже фатално. Те първо повръщат, после получават силни стомашни болки и ги довършва анафилактичната реакция.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *