ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да лекуваме ангина с гаргара (народни рецепти)

Лечението с гаргара не е особено популярно, не е и приятно. Освен това трудно можеш да го предложиш на деца, особено по-малки.

26FY03BMПрактиката на народната медицина обаче сочи добрия ефект на лечението с гаргара при ангина. При ангина, особено гнойна, консултацията с лекар е задължителна, а гаргарата със сигурност ще облекчи мъчителните усещания на болното ви гърло.

Ето няколко изпитани рецепти за гаргара при болно гърло, подбрани от web-zdrav.ru:

  • Гаргара със солена вода. В чаша хладка преварена вода се сипва супена лъжица сол и хубаво се разбърква. С този разтвор правим гаргара няколко пъти на ден.
  • Гаргара с хлебна сода. Този начин е доста ефективен – трябва ви чаша топла вода с една чаена лъжичка сода. Разтворът може да се обогати с чаена лъжичка сол и пет капки йодна тинктура. С този разтвор се прави гаргара на всеки два часа, след което не трябва да се яде и пие нищо в продължение на 15-20 минути. Рецептата помага и при гнойна ангина.
  • Гаргара с оцет. На чаша топла вода се сипва чаена лъжичка ябълков оцет; с оцетната вода се прави гаргара на всеки час; помага също при пресипване и болки в гърлото.
  • Гаргара с медена вода. Чаена лъжичка течен мед се сипва в чаша топла преварена вода. С тази доза се прави гаргара няколко пъти в рамките на деня.
  • Гаргара с отвара от невен. Две супени лъжици цвят от невен се кипват в чаша вода. Прецеждат се и с топла отвара се прави гаргара на час и половина-два.
  • Гаргара с клеева тинктура. Една супена лъжица клеева тинктура (спиртен извлек от прополис) се сипва в чаша топла вода и с разтвора се прави гаргара 5-6 пъти на ден. Клеева тинктура може да се купи от аптеката.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *