ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Мехлем с риган цери екзема

Крем или мехлем на основата на билката риган може успешно да се използва при лечението на екземи. В такава посока търсят нови лекарства учени от Държавния университет в Ню Йорк.

rigКрем за втриване в кожата, чиято основа е екстрактът от риган, вече е пуснат за изпитания при лечението на екзема. Американските учени смятат, че това може да се окаже добра алтернатива на прилаганите в момента стероиди, описват от medikforum.ru. Кремът от риган без съмнение няма да има силните странични ефекти на стероидите, включително атрофия на кожата. Риганът съдържа компонента карвакрол, който при изпитания вече е доказал способността си да контролира възпалителни процеси и болка. Освен това риганът е природен антисептик, което увеличава вероятността да бъде успешна възможност за лечението на екзема.

Екземата е свързана с обособяване на участъци по тялото, в които кожата е суха, сърби и се зачервява, понякога се лющи. Причините за една екзема не винаги могат да се установят. В клиничните изследвания на ригановия крем са се съгласили да участват пациенти на възраст от 2 до 17 години. Ефективността на крема от риган ще бъде съпоставяна с въздействието на стандартни кремове на основата на стероидите.

Учените допускат, че растителният екстракт може да бъде използван особено успешно в лечебни билкови кремове за деца. Това е важно, защото малките пациенти са по-уязвими за негативните странични ефекти на стероидите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *