ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

По езика можем да разпознаем 14 болести

Състоянието на езика е показателно най-малко за 14 болести. Диагностика по езика: това може да спести много време и средства!

ezikВече е разработена точна методика за оценка на здравето по състоянието на езика, описват от meddaily.ru с позоваване на Microfinance Monitor. Авторите на методиката са научни сътрудници в колежа Раджалакшми.

Диагностичната методика оценява промените в цвета, огрубяването и текстурата на езика. Така например неравностите по езика сигнализират за дефицит на витамин В12, желязо, фолиева киселина или анемия. Почерняването е признак на гъбична инфекция, характерна при продължително лечение с антибиотици или при СПИН. Надлъжните бразди по езика са симптоматични за сифилис, раничка на езика развиват болните от болестта на Крон или с колит.

Анализът на текстурата на езика се съчетава със специална програма с възможните точни признаци на редица заболявания; това дава възможност да се диагностицират болести като простуда, грип, бронхит, стрептококова инфекция на гърлото,синузит, алергия, астма, оток на белите дробове, хранително отравяне и дивертикулит. Със сигурност изброените заболявания могат да се разпознаят само по езиковата диагностика, но също така е сигурно, че списъкът може постоянно да се разширява.

Медицината все по-често се обръща към древните методи за диагностика, използвани преди векове. Както е известно, източната медицина е разпознавала много от актуалните и днес заболявания по външни признаци, без микроскоп и лабораторни анализи. По състоянието на кожата, ноктите и косата старите ескулапи са съдели за вътрешни болежки, невидими само за лаиците. Диагностиката по езика е едно от усъвършенстванията на старите подходи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *