ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Народни рецепти против кашлица

При деца: 1 ч. ч. бадемови ядки се заливат с вряла вода, обелват се и след това се изпичат до кафяво. Счукват се на прах и се смесват с 1 ч. ч.мед. Разбърква се. Взема се по 1 ч. л. 3-4 пъти дневно.

Два листа смрадлика, 5 листа петопръстник, 3 листа живовляк, 3 листа орех, 5-6 листа подбел и 5 лукчета се варят в 400 г вода 5 минути. Оставя се да изстине, прецежда се през марля и се държи в шише на тъмно и не много студено място. Дозата е за 2 дни.

По 1 с. л. анасон, горска (жълта) иглика, мащерка и подбел, 6 ореха, счукани заедно с черупките, врят в 1 л вода 5 минути. Прецежда се и се изпива с малко мед на 4 пъти след ядене.

По 1 с. л. ленено семе, синапено семе, лайка, цвят от бъз и 10 ореха с черупките киснат в 500 г вода 3 часа. След това се вари 15 минути, прецежда се, добавят се сокът от 1 лимон и 1 пакетче небетшекер. Пие се сутрин и вечер 30 минути преди ядене: за възрастни по 1 с. л., а за деца – по 1 к. л.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *