ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ехинацея – ето за какво помага това лечебното растение!

Грипът и настинките са най-често срещаните проблеми със здравето на хора от всички възрасти. Борбата с тях обикновено е неприятна, отнемаща време, усилия и медикаменти. Жалко, че повечето хора са подвластни на лекарства и точно те са първото нещо, към което прибягват, когато грипът или настинката ги повали, вместо да се вгледат в природата и да осъзнаят, че точно тя предлага бърз и ефективен лек за много от техните оплаквания. Точно този лек е предложен в природата под формата на едно красиво и нежно цвете, което крие в себе си могъщи лечебни свойства, познати на човечеството от хиляди години. Още древните знахари за знаели за силите на това цвете и умело са го използвали, когато медицината не е била на днешното ниво.

Какво е ехинацея?

Ехинацея е растение от семейството на сложноцветните. По произход е от Северна Америка и винаги е било едно от най-популярните лечебни растения.

ehinaceyaВ какво се крият лечебните свойства на растението?

Този тип цвете съдържа редица вещества, част от които все още не са напълно изучени от съвременната наука. Сред тях са: ехинацин B, ехинацеин. ехинолон, ехинакозид, ехинацен.

Как се приема и за какво помага?

Ехинацея се пие под формата на отвара и значително подобрява имунната система, предпазва от настинки и грипове, използва се при възпаления на горните дихателни пътища.

Доказани ефекти и ползи от това растение: 

Страхотен имуностимулатор. Подобряване на активността на Т-клетките и подпомагат лимфоцитите в унищожаването на неблагоприятни бактерии. Подобряване на общото състояние на кожата и подпомага в борбата с обриви и акне. Билката съдържа полизахаридаехинацин, който има силен противовъзпалителен ефект.

Твърди се че билката има и антираков ефект, който все още не е напълно доказан.

Форма и дозировки

Освен под формата на растение, ехинацея се предлага и под формата на ехинацея таблетки и капки. Приемливата доза от екстракт от ехинацея е от 150 до 300мг.

Под формата на капки, обикновено се препоръчва дневна доза за деца 1-6години от 2,0мл до 4,0мл. Обикновено се приема 3 пъти дневно в порядъка на 13 до 27 капки, а когато се взима 4 пъти на ден 10-20 капки на единичен прием.
За деца от 6 до 12 години дозата е 6мл – 8мл дневно, разделени на три или четири приема и респективно с това – 40-53 капки или 30 до 40 капки на единично приемане.

Ехинацея таблетки се приема по 3 до 6 таблетки дневно и най-хубавото е, че може да приемате ехинацея без значение дали приемате и други лекарствени продукти, тъй като тя няма странични ефекти.

Нашите приятели от магазин БГ Фитнес предоставиха специално за Вас 5 % отстъпка при поръчка на Ехинацея с промо код 5555.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *