ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пет храни, които ни пазят от бръчките

С възрастта те – бръчките, са неизбежни и постоянно напомнят за хода на времето. Първите започват да се появяват между 20 и 35 години – време, в което процесът може да се овладее чрез правилното хранене.

healthy-life-eating-salad6Кои храни ни пазят от бръчките, разкриват от medikforum.ru.

* На първо място – краставиците. Това са едни от най-полезните за здравето на кожата продукти, защото с тяхна помощ се потискат възпалителните процеси. Имат високо съдържание на витамин С, а това се отразява чудесно на кожата.

* Чушки – зелени, жълти или червени, без значение. Сладкият пипер съдържа антиоксиданти и също помага да се овладеят възпалителните процеси. В този зеленчук има и много витамин С. По-полезен е пиперът в сурово състояние.

* Броколи. Забележителен зеленчук, успешен борец срещу раковите заболявания. Броколито съдържа ненаситени мастни киселини омега-3, едно от най-добрите хранителни вещества, което успешно овладява процесите на стареене и предпазва от бръчки. И в него има предостатъчно витамин С.

* Авокадо. Всъщност авокадото е плод, който е истинска съкровищница от наситени мазнини и мастноразтворимите витамини А и Е. Всеки е наясно какво значение за здравето и еластичността на кожата има този факт. Компонентите в авокадото предпазват кожата от повреди. Когато си купите авокадо и си направите витаминозна салата от него, отделете малка част за маска на лицето!

* Яйца. Консумацията им дава едни от най-добрите натурални източници на аминокиселини, значими за състоянието на кожата. Белтъкът е необходим за изграждането на мускулите, а аминокиселините са компоненти за синтеза на самите белтъчини. Така нашата кожа може да се възстановява и да се поддържа нейната гладкост и еластичност.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *