ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТРАМАЛГИН / TRAMALGIN

Съдържа трамадолов хидрохлорид, натриев ацетат трихидрат, вода за инжекции

Предназначение

tramalgin-tabsТРАМАЛГИН има обезболяващо действие при проблемни състояния на централната нервна система. Макар да не е категоризиран като наркотичен продукт, този медикамент при продължителна употреба може да причини зависимост.

Как се приема

ТРАМАЛГИН е инжекционен разтвор, който пациентът получава с помощта на обучен медицински персонал интравенозно или мускулно. Дозировката и продължителността на употребата му могат да бъдат определени само от лекар. При съставянето на индивидуален лечебен план с ТРАМАЛГИН се има предвид характерът и интензивността на болката, а също и чувствителността на лекувания към медикамента. Идеята е да се осигури оптимален ефект, като се разчита на минималните въздействащи дози без продължително приложение.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ТРАМАЛГИН може да причини отклонения в артериалното налягане – повишение или понижаване; може да се достигне до състояния с ритъмни нарушения или тахикардии.

Под въздействието на медикамента пациентът може да получи главоболие и виене на свят, да се влоши качеството на съня му, да има прояви на тремор или да получи гърч. Тези нарушения се наблюдават в редки случаи. Ако пациентът е астматик ТРАМАЛГИН може да провокира астматичен пристъп или да затрудни дишането му. Често срещан негативен ефект е стомашният дискомфорт с гадене и повръщане, диария, по-рядко и болки. По-продължителната употреба причинява отклонения в нормалното функциониране на бъбреците и черния дроб. Има единични оплаквания от мускулна слабост и зрителни смущения.

Съобщавано е и за кожни проблеми като дразнене и зачервяване, обриви и сърбеж, обилно изпотяване.

Възможна последица от продължително лечение с ТРАМАЛГИН е влошената концентрация, обърканост, нестабилност в настроението, изпадане в зависимост от медикамента. При прекратяване на продължително лечение с този медикамент може да се прояви синдром на отнемането с повишена възбудимост, безсъние и стомашно-чревни смущения.

ТРАМАЛГИН причинява обриви и затруднено дишане при потребители, които са алергични към съставките на лекарството.

Кога НЕ БИВА да се приема

ТРАМАЛГИН не е подходящ при алергия към някой от компонентите на медикамента.

Да не се прилага при свръхчувствителност към опиати.

Не е подходящ в случаи на лекарствени натравяния или прием на медикаменти, които потискат централната нервна система.

Не бива да се препоръчва на пациенти с епилепсия или като терапия при зависимости.

Лечението с ТРАМАЛГИН е рисково при потребители с бъбречни или чернодробни проблеми; решението за него се взема индивидуално и пациентът следва да се наблюдава;

Да не се съчетава с употреба на алкохол!

Рисково е приложението на продукта при пациенти с повишено вътречерепно налягане, преживели мозъчно-черепна травма или при т.н. състояние “остър корем” в хирургията.

Не е желателна употреба при деца под 15 години, но ако е наложително това става под стриктен лекарски контрол.

Медикаментът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Не е желателно шофиране или работа с тежки машини по време на лечението с ТРАМАЛГИН: медикаментът може да причини вложена концентрация и внимание, световъртеж или гърч.

Взаимодействие с други медикаменти

Широк спектър на взаимодействия с медикаменти, при които е възможно да се усилят или отслабят ефектите ктакто от тях, така и от ТРАМАЛГИН. Лекуващият определя лечебната схема и начина, по който този медикамент може да се съвмести с други по безопасен за пациента начин.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *