ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Всички в рода ми умират от рак! И аз ли ще се разболея?

Тъй като съм много притеснена и отчаяна, се обръщам към вас за отговор. От много години насам черна статистика е налегнала почти всички от рода на баща ми. Какво имам предвид: Прабаба ми е умряла от рак на стомаха през 1993 г. Дядо ми почина от рак на черния дроб /при положение, че никога не е бил алкохолик/ през – 2000 г. Баба ми почина от тумор в главата! В момента баща ми е 54 години и е на легло с диагноза рак на костите! Кажете ми, как да се отърва от мисълта, че аз ще съм следващата?! Да считам ли, че това е генна обременоност, която се предава от поколение на поколение ? Предварително Ви благодаря за отговора!

Гергана Пешева, Варна

Позволявам си да отговоря, като невролог на Вашия въпрос. В структурата на причините за смърт, онкологичните заболявания са на второ място след сърдечно-съдовите заболявания. Казано просто, човек най-често умира от инфаркт, инсулт и рак.

Раковите заболявания, които съобщавате във Вашия род са много различни, нямат еднакъв произход и следователно не може да се обсъжда генетична предопределеност.
Да понякога статистиката, черната статистика, може да предизвика тревожност и депресия, но вие нямате основания да се притеснявате за Вашето здраве, особено когато трябва да съберете сили да полагате грижи за болния си баща. Търсете подкрепа в близки и приятели за да се справите с проблемите, които възникват при гледане на болен от рак.
Поддържайте постоянен контакт с онколог !
Д-р Иля НисимовLekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Всички в рода ми умират от рак! И аз ли ще се разболея?

  1. vesselina каза:

    Разбира се, че не е генна обремененост и няма да умрете от рак. Но се пазете от депресията, която връхлита без дори да я подозирате. Аз също изгубих баща си от рак. Дядо ми много години преди това – пак рак. Това е ужасна болест. Но има и още по-ужасни болести. Човек трябва да има доста силна ценностна система (била тя и протестантска:), да знае какво има да прави, за кого да се грижи, кого да обича и да не се поддава на смъртта. Стискам палци. Не се давай, в никакъв случай. И не се поддавай на манипулации. Представи си колко хубави неща те очакват. Представи си колко ще си щастлива на 64 години, например, какви любови и хубавини ще са ти се случили. И чети книги – колкото по-сложни – толкова повече те спасяват – аз така правя. С най-добри пожелания.

  2. Галина Ангелова каза:

    Според мен, това си е родово проклятие. Потърси помощ от църквата/протестантска/. Нещата ще се оправят. Имай вяра!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *