ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диетата, която пази бъбреците най-добре

Има една диета, която намалява риска от хронични заболявания на бъбреците и това е средиземноморската диета. В това са убедени след пространни изследвания учени от Колумбийския университет.

diet1Американските изследователи са публикували в списание Clinical Journal of the American Society of Nephrology резултатите от своите проучвания, описват от medikforum.ru. Те са направени с помощта на доброволци, които спазват средиземноморската диета на хранене. Припомняме, че този режим на хранене включва хранене с морски дарове, зехтин, ядки и голямо количество зеленчуци и плодове. Средиземноморската диета е призната от специалистите за една от най-полезните и качествените. Доказано носи цял куп плюсове за здравето и дълголетието на хората, които я спазват.

Колумбийското изследване продължило седем години; през това време били наблюдавани 900 човека. Всеки доброволец имал специално “досие”, проследяващо как се спазва средиземноморската диета. Доброволците получавали за това оценки по десетобална скала. По-високите оценки означавали по-строго придържане към параметрите на диетата.

Резултатите показали, че онези хора, които имат средно пет и повече точки, по-рядко с 50% развиват хронични заболявания и с 42% по-малко страдат от бъбречни заболявания. Всеки следващ пункт по скалата във възходящ ред се отразявал върху риска от бъбречно заболяване със 17-процентова редукция. Междувременно друго изследване на връзката между хранене и бъбречно здраве доказва, че приемът на големи количества белтъчини увеличава опасността от бъбречни заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *