ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са симптомите, че имате липса на витамин С!

Витамин С е един от най-важните елементи в храните, които поглъщаме всеки ден!

Ние се нуждаем от витамин C, тъй като той допринася за клетъчния растеж, стимулира функцията на кръвоносната система и като цяло помагат на телата ни да се развиват. Недостигът на витамин C е сериозен проблем и трябва да се хване рано и се лекува с естествени храни или хранителни добавки, които съдържат много от този критичен компонент.

Много медицински експерти са съгласни, че недостигът на витамин C е доста необичайно явление в повечето съвременни общества. Вижте кои са симптомите!

Умора – В началото, хората с недостиг на витамин C са склонни да се уморяват лесно и имат намалена енергия. Но хроничната умора е симптом на много заболявания, поради което може да бъде трудно да се хване специфичното състояние само на базата на този симптом.

Промени в настроението – Хората с недостиг на витамин C могат да бъдат раздразнителни или спокойни, като редуват промените в настроението си в кратки интервали.

Отслабване – Както и при други случаи на недостиг на някой елемент, така и при недостиг на витамин С може да имате внезапна загуба на тегло.

Ставни и мускулни болки – Хронични болки в крайниците или ставите могат да бъдат симптоми на дефицит на витамин С.

Натъртване – Хората с недостиг на витамин C са склонни да се нараняват лесно. Прекомерното образуване на синини е знак, че химията на тялото трябва да се подобри.

Зъбите – Само здравословна дневна доза на витамин С допринася за здрави зъби и венци – дефицитът може да доведе до влошаване на венците. Пародонталните проблеми са симптом на недостиг на витамин С, който даже се е развил до опасно ниво.Този вид дефицит е класически, наречен „скорбут“ и се случва, например при моряци, които не са имали достъп до хранителни вещества (или понякога дори прясна вода) при дълги пътувания по море. В днешния свят е рядко заболяване, но е страшно.

Суха коса и кожа – Промяната в косата и кожните заболявания също могат да сигнализират, че организмът не получава достатъчно витамин C и други важни витамини и минерали.

Инфекции – Когато един човек не разполага с достатъчно витамин С с течение на времето, това може да има отрицателно въздействие върху общото заздравяване на рани и преодоляването на инфекции. Като цяло имунната система на организма ще бъде компрометирана.

Как да се справим?

Недостигът на витамин С в организма може да бъде лекуван с хранителни добавки. Важно е да се потърсите професионална медицинска помощ, а не да прилагате самолечение с природна медицина. Липсата на витамин С може да не е проблем само на хранителен дефицит и това се установява само от лекар. Като цяло, спазвайте режим на разнообразно и здравословно хранене.

 

Витамините и красотата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *