Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Седем странични ефекта на хормоналните контрацептиви

Хормоналните контрацептиви често показват странични ефекти, които могат да варират от леко раздразнение до сериозни проблеми със здравето.

anti-bebe-pillМного жени не са наясно дали ще могат да понесат подобни последици от приема на хапчета против забременяване, коментират от medikforum.ru. Ето кои последици най-често тормозят потребителите:

Главоболие, световъртеж и болезнени гърди: тези странични ефекти се преодоляват след първоначалните прояви; считат се за преходни и с времето отслабват. Специалистите съветват дамите, които имат тези проблеми, да се въоръжат с търпение – докато тялото им привикне. Ако обаче това не се случи и проблемите продължават, очевидно трябва да се сменят хапчетата.

Прилошаване: тази реакция на оралните контрацептиви минава след първите 1-2 месеца от началото на приложението им. Ако това не се случи – опитайте да приемате таблетките по време на хранене. Ако и това не помогне – очевидно трябва да търсите друга контрацепция.

Кървене: това е ефект, който безкрайно тревожи или направо побърква клетите жени. Хормоналният контрацептив на практика е непредсказуем. Може би дискомфортът ще изчезне, ако таблетките се приемат всеки ден в едно и също време.

Отслабване на либидото. Ако имате този страничен ефект, минете на контрацептиви с изменена хормонална формула. При много жени интересът към секса се завръща, когато сменят контрацептива и новият съдържа тестостерон.

Непрекъсната смяна на настроението. Ако причина за променливото настроение наистина са контрацептивите, а не някакъв здравословен проблем, трябва да се откажете от този вид предпазване от забременяване. Щом един вид таблетки причиняват на дадена жена депресивни състояния, не си струва да сменя таблетките, а изобщо да се откаже от метода. Понякога обаче потребителите са упорити и се налага паралелно с контрацептива лекарят да изпише и антидепресант!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *