Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Уникално! Български лекар в Полша сътвори медицинско чудо!

Лекар с български корени в Полша сътвори медицинско чудо. Благодарение на Павел Табаков и екипа му парализиран мъж отново проходи.

Медицинско чудо за 38-годишният Дариуш Фидика, който бил нападнат с нож и останал парализиран от кръста надолу. Десетките намушквания в гърба прекъснали нервите в гръбначния стълб на поляка.

pavel tabakov„Когато Дариуш дойде при нас, изобщо не усещаше краката си. Той дори не можеше да ги движи. Беше закован за инвалидната количка. Новата хирургическа техника предизвика ефекта на регенерацията. Досега  няма друг подобен случай в медицината”, обяснява докторът.

Уникалната операция е извършена в университетската болница в град Вроцлав, Полша. По думите на лекаря една от обонятелните луковици в мозъка на Дариуш е премахната. Тази тъкан, която е съставена от нервни клетки, е трансплантирана на мястото, където е прекъснат гръбначният стълб. Идеята е клетките да се свържат и да образуват мост. И наистина чудото се случва!

„Постижението на г-н Табаков може да се сравни със стъпването на човек на Луната”, категорични за специалисти.

Табаков обаче е скромен и казва, че може и да е „стъпил на Луната”, но все още не знае как да се върне от там.

Бащата на Павел Табаков е българин, а майка му – полякиня. Въпреки че от години не живее в България, той говори перфектен български и споделя, че се гордее с българските си корени.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Уникално! Български лекар в Полша сътвори медицинско чудо!

  1. panteley panteleev каза:

    Винаги съм се гордеел с българските ни постжения и наблюдавайки чужденците от престоя си около 12 години навън, съм имал чувството ,че сме най – милите деца на всевишния !Единици ще ми се смеят ,но повярвайте ,Моля Ви ,за да жънете плодове !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *