Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Направете прочистване на организма си с тези билки!

Отделете време за прочистване на организма си, ако се чувствате уморени, отпуснати или изтощени, прекалявате с храната и алкохола или пренебрегвате здравословния начин на живот

Лепка

Galium aparine

Прочиства лимфата. Лепката е лек, но ефикасен тоник за лимфната система, която има защитна функция – тя отмива от тъканите вредни вещества и токсини и ги връща с кръвотока, откъдето те се изхвърлят. Растението се използва предимно в случаите, когато лимфните жлези са хронично подути или запушени и когато има наличие на кожни проблеми като акне и екзема.

Дозировка – Накиснете 1 чаена лъжичка (4 г) сушени надземни части от билката във вряла вода; пийте по 3 чаши дневно. Растението може да се приема и под формата на сок, направен от пресните листа, по 5-15 мл 3 пъти дневно.

Листа от глухарче

Taraxacum officinale

Билков диуретик. Листата на глухарчето имат силно диуретично действие. Те благоприятстват производството и отделянето на урина. Също така стимулират чернодробната и жлъчната функция (въпреки че коренът се счита за по-силен в това отношение).

Дозировка – Накиснете 1-2 чаени лъжички (4-10 г) сушени листа във вряла вода; пийте по 3 чаши дневно.

Индийски живовляк

Plantago ovata, Р. psyllium

Улеснява отделянето на токсини. Разтворимите влакнини, намиращи се в шушулките на индийския живовляк, са особено подходящи за прочистване, защото образуват тънък, гелообразен филм в червата, който улавя вредните съединения и улеснява изхвърлянето им.

Дозировка – В аптеките се предлагат шушулки от индийски живовляк под формата на таблетки, капсули и разтворими прахчета. Приемайте съгласно приложената листовка. Една чаена лъжичка семена на прах могат да се използват веднъж дневно за поръсване на зърнена закуска. Всяка доза трябва да се съпровожда с голяма чаша вода.

Без токсини

Билколечителите смятат, че човешкият организъм е неспособен да функционира пълноценно, ако органите, елиминиращи вредните вещества, са затлачени. Според народната медицина в различни части на света натрупването на токсини може да доведе до най разнообразни състояния като главоболие, изтощение, проблемна кожа и много други. Черният дроб и жлъчката играят ключова роля в образуването и отделянето на отпадни и вредни вещества, така че билките, описани на тази страница, често присъстват в рецептите за детоксикация, обикновено придружени от растения с благоприятно въздействие върху пикочната и лимфната системи.

ВНИМАНИЕ!

Организмът може да се прочисти, като за няколко дни се премине на по-лека диета, която включва консумация на много плодове, зеленчуци и вода и избягване на кофеин, цигари, алкохол и преработени храни. Понякога по време на прочистване се появяват преходни странични ефекти като стомашно-чревни смущения, главоболие, ставни и мускулни болки и кожни обриви.

Освен когато е под лекарско наблюдение, програмите за прочистване не се препоръчват за деца, подрастващи, бременни, кърмачки, хора с хронични заболявания, диабет, диагностицирана болест на червата, бъбреците, черния дроб или жлъчния мехур; онкоболни; пациенти, приемащи лекарства по предписание или в чиято анамнеза са включени хранителни разстройства, злоупотреба с алкохол или наркотици и лица, изложени на по-висока степен на токсини (например вследствие на професията им).

Не използвайте листата на глухарчето, ако сте алергични към представители на сем. Сложноцветни (например маргаритки, ехинацея и хризантеми) или приемате калий-съхраняващи диуретици или АСЕ-инхибитори.

Индийският живовляк може да повлияе усвояването на други медикаменти, затова трябва да се приема с 2 часа разлика от останалите лекарства.

Пийте много вода, когато вземате индийски живовляк, защото пациенти, които са приемали билката на прах без достатъчно количество течности, съобщават за задавяне.

Билките в тази статия не се препоръчват по време на бременност и кърмене, освен ако не са предписани от лекар.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *