ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ПАРАКОФДАЛ / PARACOFDAL

Съдържа парацетамол, натриев метамизол, кодеинов фосфат, кофеин, лактоза монохидрат, повидон, пшенично нишесте, натрий карбоксиметил нишесте, магнезиев стеарат; микрокристална целулоза, талк

paraПредназначение

ПАРАКОФДАЛ е комбиниран продукт с комплексно действие – обезболява, смъква температурата и успокоява кашлицата. Ефективен е при слаби и умерени болки – главоболие и зъбобол, болезнени спазми при месечен цикъл, постоперативни състояния, настинки с кашлица.

Как се приема

ПАРАКОФДАЛ е лекарствен продукт, към който може да се развие зависимост, поради което се прилага само за краткосрочно лечение от порядъка на 2-3 дни. Стандартната доза за възрастни и деца над 14 години е 1-3 таблетки дневно. Приемат се с вода след хранене.
По преценка на лекаря дневната доза може да се увеличи, но не повече от 6 таблетки дневно. Допустимо е и по-продължително лечение под лекарски контрол.

Възможни нежелани ефекти

ПАРАКОФДАЛ показва негативни странични ефекти само в някои случаи – принципно продуктът се приема добре. Възможно е обаче при някои потребители да се проявят дразнения и проблеми с храносмилателната система: болки в стомаха и червата, гадене и повръщане, диария или запек. Регистрирани са данни за отклонения в кръвната картина, нарушения във функционирането на бъбреците, промяна цвета на кожата – знак за отклонения в чернодробните функции. В отделни случаи се съобщава за сърбеж и обриви по кожата.

Лечението с ПАРАКОФДАЛ може да доведе до спад на артериалното налягане, сърцебиене, влошено качество на съня и повишена възбудимост, усещане за постоянна необяснима умора. При някои потребители се провокират бронхоспазми, висока температура и възпаление на гърлото.

Всеки от описаните симптоми може да застраши здравето на пациента, поради което се препоръчва спиране на медикамента и незабавно търсене на лекарска помощ.

Кога НЕ БИВА да се приема

ПАРАКОФДАЛ не бива да се приема, ако е известна алергия на потребителя към някоя от съставките на продукта.

Медикаментът е противопоказен в случаи с бъбречни и чернодробни заболявания в напреднала фаза, сърдечни смущения, хипертония, язва, глаукома, при отклонения във функциите на щитовидната жлеза, порфирия, нарушен ензимен баланс, при заболявания на простатата, хроничен алкохолизъм, хронично безсъние, Адисонова болест, при пациенти в напреднала възраст.

Този продукт не се препоръчва на бременни и кърмачки.

Не прилагайте при деца под 14-годишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Взаимодействието на ПАРАКОФДАЛ с някои лекарства може да промени ефекта от приема му, което е валидно и за другия медикамент – по тази причина следва внимателно да се прецени възможността от паралелно лечение и очакваните ефекти. Повишено внимание е необходимо при съчетаването на ПАРАКОФДАЛ с антиациди, алкохол, циметидин – в този случай ПАРАКОФДАЛ е токсичен за черния дроб. Коментираният медикамент да не се комбинира с наркотични аналгетици, анестетици, сънотворни. ПАРАКОФДАЛ отслабва действието на коагулантите.

______

Усреднена цена в аптеките – 4.50 лв за опаковка от 20 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *