ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СИНТРОМ / SINTROM

Съдържа аценокумарол, силикагел, магнезиев стеарат, нишесте, лактоза

sintromПредназначение

СИНТРОМ е лекарствен продукт от групата на антикоагулантите. Активният.му компонент аценокумарол възпира образуването на съсиреци (тромби), като по този начин се предотвратява запушването на кръвоносни съдове.

Как се приема

Самолечението с този продукт е опасно!

Винаги вземайте медикамента в дозата, определена от лекуващия; не превишавайте и не прекратявайте самоволно приема! Лечението със СИНТРОМ изисква системно следене на кръвните показатели, тъй като чувствителността към аценокумарола е индивидуална и понякога се налага коригиране на определената доза в движение. Антикоагулантът променя интензивността на въздействието си и в зависимост от храненето, например при включването на храни с високо съдържание на витамин К.

Най-често лечението със СИНТРОМ започва със стартова доза до 12 мг през първия ден. През втория тя може да е от 4 до 8 мг, след което се фиксира поддържаща терапия с 1 до 8 мг на ден. Таблетките се приемат веднъж на ден – обикновено по време на вечеря, с достатъчно вода.

Ако пропуснете прием, вземете таблетките веднага щом си спомните. Ако наближава времето за прием на следващата доза, не се опитвайте да компенсирате – изчакайте и вземете направо нея. При предозиране и особено при признаци за кървене веднага потърсете лекар.

Таблетките се поглъщат цели; не стривайте, не чупете. Ако лечението ви със СИНТРОМ е продължително, винаги предупреждавайте за това при посещение при стоматолог или при необходимост от медицинска интервенция с възможна кръвозагуба.

Възможни нежелани ефекти

Свържете се незабавно с лекуващия ако забележите интензивно кървене от венците, ако получавате кървене от носа, необясними синини по тялото, кървене при уриниране, кървави храчки, кръв или почерняване на екскрементите.

Тревожен симптом е и силното главоболие.

В началните етапи от лечението е възможно да се проявят преходни симптоми от рода на мехури и синини по кожата – особено по бедрата и седалищните части, по гърдите и корема, пожълтяване на кожата и склерите – последното свидетелства за отклонения във функционирането на черния дроб. В повечето случаи тези прояви отшумяват, но ако силата им нараства – консултацията с лекар е задължителна.

В редки случаи се наблюдават алергични реакции като обриви и сърбеж, повръщане и гадене, косопад, отслабен апетит.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се препоръчва при алергични реакции към някой от компонентите.

СИНТРОМ не е подходящ за бременни. Допуска се приложението му от кърмещи майки, като на бебето се изписва паралелно витамин К.

Този продукт не бива да се приема от пациенти с проблемно кръвосъсирване, склонни към вътрешни кръвоизливи или наскоро претърпели масирана кръвозагуба.

Не е подходящ за лечение на деца. При пациенти на възраст над 65 години е наложителен по-чест контрол върху кръвната картина.

Не се препоръчва за пациенти с тежки увреждания на бъбреците и черния дроб, заболявания на сърдечно-съдовата система, щитовидната жлеза, както и потребители с дефицит на протеини, важни за съсирването на кръвта.

Взаимодействие с други медикаменти

Активността на СИНТРОМ може да се промени при паралелен прием с други лекарства, като въздействието му се увеличава или отслабва. Това може да се окаже опасно, поради което лекуващият следва да бъде информиран за приеманите от пациента лекарства и да прецени как да продължи комплексното лечение. Особено внимание се изисква при съчетаването на СИНТРОМ с антибиотици, сулфонамиди, препарати за щитовидната жлеза, анаболни стероиди, други антикоагуланти, противовъзпалителни, лекарства за епилепсия и диабет.

Усреднена цена в аптеките – 2.50 лв за 20 таблетки х 4 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “СИНТРОМ / SINTROM

  1. Дени каза:

    Ако може поименно да ми изброите антибиотиците за бронхит и пневмония които могат да се взимат заедно със синтром при 6 год.дете. Благодария!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *