ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

С болни венци рискувате – от деменция до инфаркт!

Всеки знае, че лошата хигиена на устната кухина води до кариеси, болести на венците и лош дъх. Но небрежното отношение може да има много по-страшен ефект!

zabolekar_pregledПреди четири години учени от Държавния университет в Ню Йорк откриха връзка между възпалителните процеси във венците и болестта на Алцхаймер. Изводът им почива на изследвания, продължили 20 години, информират от medikforum.ru. Оказва се, че хората показват девет пъти по-слаби резултати на тестове за когнитивна дейност, ако страдат от възпаление на венците. Участниците в проучването били хора на възраст между 50 и 70 години: именно това е възрастта, в която се проявяват първите симптоми на болестта на Алцхаймер.

През 2007 година пък друг изследователски екип от Харвард разкри категоричната връзка между заболяванията на венците и рака на панкреаса. Тази онкологична форма се счита за една от най-смъртоносните. Според учените пародонтитът има връзка с рака на панкреаса, докато друга болест на венците – гингивит, няма подобен негативен ефект.

Британски учени известиха през 2008 година заключението си, че кървенето на венците и лошата хигиена на устната кухина увеличават риска от сърдечни заболявания. Обяснението е следното: при кървене на венците бактериите от устната кухина навлизат в кръвообращението и си взаимодействат с тромбоцитите. Това взаимодействие може да причини образуването на тромби, които са в състояние да запушат важен кръвоносен съд и да последва инфаркт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *