ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Храните, които ни карат да заспиваме бързо

Не само сънотворните могат да помогнат при проблеми със заспиването. Понякога разстройствата на съня могат да бъдат балансирани чрез подбора на подходящи храни и напитки.

ovessЕто четири от тях, подбрани от medikforum.ru.

* Овес. Той е прекрасен натурален източник на мелатонин – натурален хормон, който организмът ни отделя при заспиването. Именно повишените стойности на мелатонина причиняват характерното усещане за сънливост, което понякога ни връхлита по средата на деня. Добре е овесените храни да се съчетават с напитка, обогатена с витамин D. Да кажем – с нискомаслено прясно мляко. Тази комбинация увеличава шансовете за успешно лечение на безсънието, тъй като въпросният витамин повишава количеството на серотонина в мозъка и от това сънят идва сигурно и бързо.

* Сок от вишни. През 2011 година бе обявено, че вишните могат да се използват като натурално сънотворно заради високите стойности на мелатонина, които съдържат. Достатъчно е един възрастен човек да изпива две чаши вишнев сок на ден, за да увеличи средната продължителност на съня си с 39 минути.

* Пълнозърнести продукти. Хлябът и други храни от цели зърна трябва да се изяждат в качеството им на лечебни продукти половин час преди лягане. Въглехидратните храни насърчават отделянето на серотонин от мозъка.

* Билков чай с мед. Билковият чай от подходящите лечебни треви успокоява и подпомага процеса на заспиване. Ефектът се усилва при добавянето на мед. Учени от Пенсилвания отбелязват, че медът, взет преди лягане, облекчава пристъпите на нощна кашлица и провокираните от нея събуждания при малки деца.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *