Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стресът на работното място води до затлъстване

Това показва ново проуч­ване. Колкото по-голямо е напрежението в рабо­тата, толкова по-голя­ма е и вероятността от наднормено тегло, твърдят учени от Лондонския медицински университет.

стрес, напрежение, затлъстяване, работна среда, работа

Те изслед­вали 6895 мъже и 3413 жени в продължение на 19 години. Участниците били на възраст от 35-до 55-годишна възраст в началото на проучва­нето. В няколко момен­та от изследването те давали информация за нивото на стрес на работ­ното място, дефинирано като високи изисквания, ограничена възможност за вземане на решения и недостатъчна социал­на подкрепа. Мъжете и жените, които съобщили за наличие на стрес поне в три момента, имали 73% по-голяма вероятност от затлъстяване в сравнение с онези, които никога не споменавали за стрес на работното си място. Ве­роятността за развитие на коремно затлъстява­не била с 61% по-голяма (обиколка на талията по-голяма от 102 см за мъжете и над 88 см за же­ните). Хората, съобщи­ли за стрес само в един момент, имали със 17% по-висок риск за общо и коремно затлъстяване, докато онези, съобщили за напрежение в два мо­мента на проучването били с 24 % по-висок риск за общо затлъстяване и с 41% повишен риск за коремно затлъстяване.

 

 

ПРЕБОРЕТЕ СТРЕСА С:

 

АFА – кламатските водорасли Аfanizomenon Flos Aguae

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *