Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АСПИРИН КОМПЛЕКС топла напитка / ASPIRIN COMPLEX Hotdrink

Съдържа ацетилсалицилова киселина, псевдоефедринов хидрохлорид, захароза, хипромелоза, сукралоза, аромати – мента, ванилия евкалипт.

aspirin-complexПредназначение

Този лекарствен продукт се прилага за комплексно въздействие при простудни състояния, свързани с висока температура, болка и запушен нос. Активните съставки на АСПИРИН КОМПЛЕКС (топла напитка) – ацетилсалицилова киселина и превдоефедринов хидрохлорид, овладяват успешно специфичните прояви на болестното състояние. Продуктът се препоръчва в случаи, когато са налице едновременно всички изброени симптоми.

Как се приема

АСПИРИН КОМПЛЕКС се предлага под формата на сашета, които се разтварят в гореща вода. За единичен прием 1-2 сашета се разтварят в чаша гореща вода и се изчаква разтворът да изстине до степен да се приема без парене. Максималната дневна доза не бива да е по-голяма от 6 сашета. Продуктът може да се приема без лекарска консултация не повече от три дни. Ако в този срок болестното състояние не се повлияе положително, консултацията е задължителна. Между отделните приеми на лекарствената напитка следва да се правят паузи от 4 до 8 часа.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този лекарствен продукт, особено в по-високи дози, може да причини обостряне на стар гастрит или язва, или да причини кървене. При скрита проява – вътрешни кръвоизливи, може да се достигне до състояния на анемия. Сигнал за подобни ефекти са черните изпражнения или кървене при дефекация.

У част от потребителите се проявяват симптоми на стомашно-чревен дискомфорт, гадене, болки в коремната област, повръщане и диария.

При лабораторни изследвания е възможно да се установят отклонения във функциите на черния дроб.

АСПИРИН КОМПЛЕКС е в състояние да причини у някои пациенти алергични състояния със задух, затруднено преглъщане, леки или по-сериозни обриви.

Възможни са смушения в сърдечния ритъм и повишени стойности на кръвното налягане.

Съобщавано е за влошено качество на съня, халюцинации. При пациенти с проблемна простата се получава задържане на урината.

Кога НЕ БИВА да се приема

АСПИРИН КОМПЛЕКС топла напитка е продукт за лечение ИЗКЛЮЧИТЕЛНО на възрастни. Не лекувайте самоволно, без лекарско мнение потребители на възраст под 16 години!

Медикаментът не се препоръчва на бременни и кърмачки.

Не прилагайте този медикамент в случаи на алергия към някоя от съставките.

Не е подходящ за пациенти с язва на стомаха и дванадесетопръстника, преживели вътрешни кръвоизливи или склонни към подобни проблеми.

Да не се използва в случаи на тежка хипертония или сърдечна недостатъчност. Продуктът не е подходящ за пациенти със заболявания на черния дроб и бъбреците.

Да не се комбинира с антидепресанти!

Повишено внимание е необходимо при паралелен прием с други аналгетици. Консултирайте се с лекар за приема на продукта, ако ви предстои операция!

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е лекарска консултация преди прием на АСПИРИН КОМПЛЕКС, ако сте на поддържаща терапия за хронично заболяване и приемате постоянно други медикаменти. Специалистът следва да изработи индивидуална схема за прием в зависимост от възможните взаимодействия, при които се получава отслабване или усилване на лечебния ефект.

Повишено внимание е необходимо, ако пациентът приема препарати за разреждане на кръвта, кортизонови продукти, други противовъзпалителни и обезболяващи, при сърдечна недостатъчност и неравномерен пулс, антидиабетни препарати, продукти при епилепсия, антидепресанти, някои видове капки за нос.

АСПИРИН КОМПЛЕКС може да отслаби действието на някои диуретици и медикаменти при подагра.

________

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 10 стандартни сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *