Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как успешно да се откажем от сладкото?

Тягата към сладкото се счита за една от най-силните хранителни зависимости. Сладките компоненти фруктоза и глюкоза влияят на мозъка по особен начин – човек губи контрол и иска да яде още и още сладости.

sladaУвлечението по сладкото обаче е пагубно за здравето и специалистите по хранене настоятелно препоръчват всеки да се постарае да си изработи независимост от захарта.

За да бъдат успешни опитите за отказ от сладките храни е необходима специална психологическа маневра. Така поне смятат учени от Института по хранителни разстройства в Орегон. По експериментален път е доказано, че в подобна ситуация най-умно постъпват хората, които се мотивират сами от позициите на оптимизма.

Трябва да се намери достатъчно силен мотив, който да подкрепи усилията при подобно поведение, оисват от medikforum.ru. Успешна според учените е мантра от рода “Ако се справя и не посегна към сладкото, ще стана по-красива и ще мога да облека онази чудесна дреха”.

Обратно: жените, които искат да оставят сладкишите, но през цялото време си мислят, че ако не удържат и провалят диетата си ще станат още по-дебели и непривлекателни или ще се разболеят от диабет – такива жени обикновено не се справят с плановете си. При тях мотивировката на отказа е отрицателна, което ги проваля.
При желание за изхвърлянето на сладките храни от менюто все пак е добре да се направи консултация с лекар.

Причините за наднормените килограми могат да са различни, което означава и различни пътища за стопяване на свръхтеглото. По принцип повишеното желание да се похапват сладки неща често е свързано с неизразени, потиснати психологически проблеми или с нарушения на хормоналния баланс.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *