Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Само една чаша бира на ден и диабета ще стои далеч от вас

Хмеловата напитка има безброй почитатели у нас, които дори не подозират колко полезна е тя

бира

Разбира се, всичко трябва да се консумира умерено. Ако не искате бирено коремче, здравословната доза е 1-2 чаши на ден.

Здрави бъбреци

Финландско проучване подреди бирата сред напитките, които имат много добро здравословно влияние върху бъбреците. Всъщност всяка бутилка, която изпивате, намалява риска от развитие на камъни в бъбреците с 40 %.

По-добро усвояване на храната

Особено тъмната бира съдържа голямо количество фибри, които помагат за по-лесното усвояване на храната. Това е и голямата разлика между бирата и виното, което не съдържа влакна изобщо. Дефицитът на влакна може да причини стомашно-чревни проблеми като диария или запек.

Превенция срещу диабет

Умерената консумация на бира може да помогне за предотвратяване на диабет. Проучване от2010 г., направено между 38 000души в САЩ, установило, че когато мъжете, които рядко пият бира, увеличават консумацията с 1-2 чаши на ден, след четири години рискът от диабет тип 2 при тях намалява с 25%.

Приток на витамин В

Хмеловата течност е богата на витамини от В групата. Според холандско проучване употребяващите често бира имат 30% по-високи нива на витамин Вб отколкото тези, които не пият. Интересното е, че бирата е щедър източник на В12, който е антианемичен фактор и се среща в много малко продукти.

За здрави кости

Друго проучване, направено през 2009 г., доказва, че употребата на бира може да допринесе за по-висока плътност на костите, затова тази напитка се препоръчва на жени, които навлизат в критическата възраст.

Лек срещу безсъние

Не бива да я консумирате точно преди лягане, а поне два часа по-рано. Но е установено, че присъстващите в бирата лактофлавин и никотинова киселина насърчават заспиването и по-здравия сън.

По-нисък риск от инфаркт

Пиещите бира може да се похвалят с 40 до 60% по-нисък риск от инфаркт в сравнение с непиещите бира. Освен това бирата помага за предовратяване образуването на кръвни съсиреци.

По-добра памет

Научни проучвания доказват, че хората, които консумират често бира, страдат по-рядко от болестта на Алцхаймер и от деменция.

Борба със стреса

Изследователи в университета в Монреал доказаха, че две чаши бира дневно значително намаляват стреса.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *