ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Осигурете си сами “хапче” против стареене!

Половинчасовите разходки пеш всеки ден могат да ви предпазят от затлъстяване и диабет, да намалят опасността от рак и да облекчат симптомите на тревожност и депресия. Според науката тези разходки са мечтаното “хапче”, което отлага старостта.

pe6Може ли да се забави стареенето, риторично питат от medikforum.ru. Човечеството се опитва да намери отговор на този въпрос откакто съществува. Всъщност невъзможната задача се оказва не толкова сложна. Достатъчно е всеки ден да се разтъпквате без бързане около половин час, за да забавите процесите на стареене и да намалите риска от преждевременна смърт. По мнението на британски учени това е пътят да се предпазим от трупане на килограми и диабет. Особено полезни са тези разходки за възрастните хора, при които всяко счупване означава дълго боледуване, а много често и смърт.

Разходките освен това подобряват мисловните възможности и забавят проявата на болестта на Алцхаймер. Те намаляват наполовина артритните болки, балансират енергийния обмен и неутрализират усещанията за постоянна умора. Рискът от преждевременна смърт намалява с 23%.

Любопитното е, че всички тези положителни ефекти се проявяват при “аматьорите” на физическата активност. Не при състезателите на маратонски дисциплини или при мъжагите, които вдигат стокилограмови щанги. Нито при фитнес-манияците, които часове наред бягат по тренировъчните пътечки. Положителни промени има при хората, които са активни физически без пренапрежение и поддържат тази активност всеки ден. Просто е: поддържайте се в активна форма, без да се напрягате до смърт – и наистина ще избегнете много от неприятните болестни прояви на старостта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *