ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БИЗОСТАД / BIZOSTAD

Съдържа бисопрололов хемифумарат, микрокристална целулоза, калциев хидроген фосфат, царевично нишесте, кросповидон, силициев диоксид, свързващи компоненти, оцветители

bisostadПредназначение

БИЗОСТАД е лекарствен продукт от типа на бета блокерите. Препоръчва се за лечение на високо артериално налягане и ангина пекторис.

Как се приема

Този медикамент се приема в дози и по схема, препоръчани от кардиолог. Стандартната схема включва еднократен прием на таблетките, обикновено сутрин, с вода. Продуктът е за дълготрайна употреба, лечението с него започва с ниски дози от порядъка на 5 мг дневно. Обичайната доза при дълготрайно лечение е 10 мг дневно, но са допустими и по-високи стойности при дневен лимит от 20 мг.

При пациенти с бъбречни проблеми от различно естество обикновено дневната норма не надхвърля 10 мг.

Лечението с БИЗОСТАД не бива да се прекратява без лекарски контрол. Рязкото спиране на приема е нежелателно; прието е дневната доза да се намалява постепенно, като обикновено се редуцира наполовина в рамките на седмица.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с БИЗОСТАД може да причини стомашен дискомфорт, гадене и повръщане, запек или диария. Понякога продуктът е причина за пристъпи на задух и затруднено дишане, ринит с алергичен характер. Има данни също за кожни обриви и зачервявания със сърбеж, активиране на псориазис и косопад.

Преходните смущения в началото на лечението са свързани с отклонения във функционирането на нервната система – замаяност и виене на свят, главоболие, проблеми с в качеството на съня, халюцинации и кошмари. Тези симптоми обикновено отшумяват в рамките на 1-2 седмици.

По-сериозно внимание следва да се обърне на случаите, в които медикаментът причинява чувствителен спад на артериалното налягане, отклонения в нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, влошено кръвоснабдяване и изтръпване на крайниците.

Кога НЕ БИВА да се приема

БИЗОСТАД не се използва за лечение на деца под 12-годишна възраст.

Лечението с този медикамент не се препоръчва при алергични реакции към някоя от съставките.

Лекарственият продукт не е подходящ в случаи, когато сърдечното страдание е в напреднала фаза или се касае за остри състояния, шок и пр. Не използвайте при пациенти с хронична сърдечна недостатъчност!

При пулс под 50 удара в минута да не се приема БИЗОСТАД!

Противопоказно е лечението с БИЗОСТАД при астма, тежки метаболитни нарушения, някои специфични тумори.

Само по изрична лекарска препоръка и под контрол да се прилага при потребители с диабет, проблеми с щитовидната жлеза и увредени чернодробни функции.

Не е желателно БИЗОСТАД да се прилага при бременни и кърмачки. По лекарска преценка продуктът може да се взема от бременни само при положение, че очакваният положителен ефект е по-значим от възможните негативни последици.

В отделни случаи лечението с БИЗОСТАД може да навреди на концентрацията и пространствената ориентация, поради които при въздействието му не е желателно шофиране.

Взаимодействие с други медикаменти

Не се допуска комбиниране на този продукт с някои противовъзпалителни или аналгетици заради опасността от шок. БИЗОСТАД не трябва да се приема паралелно със султоприд – медикамент за лечение на психични заболявания.

БИЗОСТАД не следва да се приема едновременно с голям брой продукти, предназначени за контрол на артериалното налягане и сърдечния ритъм. Повишено внимание е необходимо в случаите, когато се налага прием на антидиабетни лекарства, инсулин, обезболяващи, антидепресанти, мускулни релаксанти, кортикостероиди, аналгетици, продукти за туберкулозно болни.

При съвместяване на лекарства в обща терапия е разумно да се следва индивидуален план с прием на медикаментите през определени интервали от време. Лекуващият следва да подбере онези продукти, които са най-подходящи за конкретния пациент и взаимното им влияние може да бъде максимално редуцирано.

__

Усреднена цена в  аптеките – 3 лв за опаковка от 30 таблетки х 5 мг, или 5 лв за опаковка от 30 таблетки х 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *