Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Виното е полезно за сърцето, но само за тези хора!

Умерената консумация на вино е полезна и предпазва сърцето от заболявания, но с известна уговорка – това не важи за всички

Ползата от виното е известна още от древни времена, а съвременната медицина разкрива кога и как то предпазва сърцето. Виното може да повиши нивото на „добрия“ холестерол, обаче при определени условия, пише Science World Report. След критичната оценка на многобройните експерименти учените стигат до извода, че само хората, които живеят активно: занимават се със спорт или поддържат тялото си в кондиция чрез някаква физическа дейност, могат да се възползват от полезните свойства на виното.

виноСветовната здравна организация препоръчва умерената консумация на вино, независимо от вида му. Приемливата доза за дамите е до 0,2 литра дневно и 0.3 литра за мъжете, но не повече от пет пъти през седмицата. В последното изследване на Европейската кардиологична асоциация са взели участие хора с умерен риск от развиване на сърдечно-съдови заболявания. Доброволците са били разпределени по случаен принцип, като едната група консумира в умерени количества бяло, а другата – червено вино. Анализиран е ефектът от виното чрез маркерите за атеросклероза, понеже те са е най-верния показател за хронично заболяване на артериите и сърцето..

Участниците в експеримента не са съблюдавали специална диета, а в продължение на 12 месеца са отбелязвали консумацията на вино и други алкохолни напитки, лекарства, както и своята физическа активност. Резултатът след една година е повече от красноречив: „лошият“ холестерол намалява и в двете групи.

Основният показател за защитата срещу сърдечни заболявания е увеличаването на „добрия“ холестерол, при общо намаление на холестерола. За учудване, този ефект от консумацията на вино се наблюдава само при хора, които са проявявали физическа активност. Така че, без значение какъв вид и цвят се консумира, виното е полезно за сърцето, но само за физически активните хора.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *